SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

egg protein

  • Jeśli nie chcesz czytać całego tekstu: współczesne, zachodnie modele żywienia długofalowo wyrządzają duże szkody metaboliczne. Kiedyś (w latach winą za całe zło, np. choroby sercowo-naczyniowe) obarczono tłuszcze nasycone. Diety spopularyzowane w Europie i USA w dużej mierze opierają się o węglowodany o różnej kinetyce. Wbrew obiegowym opiniom, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6447 Data: 2019-02-20 14:24:04
  • Według danych CDC 39,8% dorosłych mieszkańców USA ma otyłość (~93.3 mln Amerykanów w latach 2015-2016). Otyłość bezsprzecznie powiązano z występowaniem chorób serca, udarami, cukrzycą typu II oraz wieloma rodzajami raka. Roczne koszty opieki zdrowotnej nad osobami otyłymi w USA wynoszą 147 miliardów dolarów. Koszty opieki nad osobą otyłą są o 1429 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6759 Data: 2018-12-04 08:58:17
  • Dieta kulturysty. Odwadnianie i suplementacja w kulturystyce

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] J. David Spence „Dietary cholesterol and egg yolk should be avoided by patients at risk of vascular disease” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5290910/ Mutungi G, Ratliff J, Puglisi M, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11280 Data: 2019-03-16 11:57:43
  • [...] Jan 13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28091798 11. A. M. Badowska-Kozakiewicz „Patofizjologia człowieka”, wydanie 2013 12. J. David Spence „Dietary cholesterol and egg yolk should be avoided by patients at risk of vascular disease” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5290910/ 13. J. David Spence, David J.A. Jenkins, Jean [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2337 Data: 2019-07-18 09:11:55
  • Przyznam, iż jestem już zmęczony wyjaśnianiem podstawowych kwestii. Co chwilę naukowcy opracują nową tezę i znów pojawiają się te same wątpliwości. Wybuchła bomba w postaci badania „Associations of Dietary Cholesterol or Egg Consumption With Incident Cardiovascular Disease and Mortality” i już wszędzie jest pełno nagłówków w rodzaju: „Trzy jajka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7117 Data: 2019-04-23 08:17:10
  • [...] wydaje się oferować więcej korzyści, niż białko jajeczne zauważ, że to ostatnie jest również źródłem wysokiej jakości niezbędnych aminokwasów, których potrzebuje organizm. Nie bój się próbować różnych rozwiązań i zobacz, co działa lepiej na Ciebie. Na podstawie: http://www.fitnessandpower.com/bodybuilding-supplements/egg-protein-vs-whey-protein

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15659 Data: 2018-03-30 09:54:05
  • Jajka - gotowane czy surowe? Czy warto pić surowe jajka?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Jajka są dobrym źródłem białka oraz zdrowych tłuszczów, pod warunkiem iż nie pochodzą z hodowli przemysłowej. Naukowcy oceniali, w jakim stopniu jajka są przyswajane do ustroju człowieka. Podawano 25 g gotowanego lub surowego jajka znakowanego izotopami. Wniosek Obróbka cieplna znacząco poprawia przyswajalność jajek. Prawdopodobnie różnica w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6068 Data: 2020-05-22 11:47:08
  • Czy warto pić surowej jaja? Czy picie surowych jajek szkodzi?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] dla człowieka i na dodatek powodują niedobory witaminy H. Referencje: Evenepoel P1, Geypens B, Luypaerts A, Hiele M, Ghoos Y, Rutgeerts P. „Digestibility of cooked and raw egg protein in humans as assessed by stable isotope techniques.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9772141 Emilia Kolarzyk „Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 25282 Data: 2019-11-07 09:47:00
  • [...] protein given selectively to humans. J. Nutr. 131:1706-1713, 2001. Evenepoel, P., D. Claus, B. Geypens, M. Hiele, K. Geboes, P. Rutgeerts, and Y. Ghoos. Amount and fate of egg protein escaping assimilation in the small intestine of humans. Am. J. Physiol. 277:G935-G943, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6722 Data: 2019-04-26 11:43:47
  • W dobie dominacji białek serwatkowych odżywki białkowe na bazie białka jaj zostały nieco zapomniane, jednak niesłusznie. Zanim to jednak nastąpiło, to właśnie odżywki z białka jaj przez długie lata były uznawane za te najlepsze, a to dzięki wzorcowemu profilowi aminokwasowemu. ALLNUTRITION EGG WHITE PROTEIN Producent nieustannie poszerza swoją [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3667 Data: 2020-05-13 16:14:26